Duurzaamheid Woning Verhogen

Verhoog de duurzaamheid van je woning met deze investeringen

Wist je dat er al meer dan 12.000 huishoudens in Nederland energieneutraal wonen? Duurzaam wil zeggen dat je bewust zuinig omgaat met je energieverbruik. Door teveel energiegebruik is erg teveel CO2-uitstoot in de lucht wat weer slecht is voor het milieu. In deze blog lees je hoe je jouw woning duurzamer kunt maken en hiermee het milieu kunt verbeteren.

Laat je woning isoleren

Isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat de warmte beter in je woning blijft. Ook zorgt het ervoor dat je geen last meer zult krijgen van tocht in je woning. Tocht is niet alleen vervelend, het zorgt er ook voor dat je ziek kunt worden door de bacteriën (die erin kunnen zitten). Naast dat isolatie de comfort van je woning verhoogt zorgt het ook voor een toename in waarde van je woning en flinke besparingen.

Investeer in zonnepanelen of een zonneboiler

Om de duurzaamheid van je woning te verhogen kun je ook kiezen voor groene energie en investeren in een zonneboiler of in zonnepanelen. Beide opties wekken energie op aan de hand van zonnestralen (zonne-energie). Volgens cijfers van het CBR zijn er in Nederland al meer dan 16 miljoen zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je jaarlijks een paar honderd euro besparen op je energiekosten. De investering die je doet kun je terugverdienen binnen tien jaar. Daarna kun je genieten van gratis zonne-energie, want zonnepanelen hebben ongeveer een levensduur van 25 jaar. Je kunt geen subsidie meer krijgen over zonnepanelen, maar je kunt wel de btw terugvragen.

De cv-ketel vervangen

De meeste huishoudens maken nog gebruik van een op gas gestookte cv-ketel. Deze cv-ketel stoot enorm veel koolstofdioxide (CO2) uit. Een milieuvriendelijker alternatief hiervoor is een warmtepomp. De warmtepomp reduceert de CO2-uitstoot van de cv-ketel naar nul. Je gaat met een warmtepomp ook besparen op je energiekosten. Een nadeel is echter wel dat je de investering niet gemakkelijk terug kunt verdienen met de besparingen. De enorm goede daad voor het milieu zou echter wel een hele hoop waard moeten zijn voor je.

Bewustwording

Naast het investeren in je woning door middel van investeringen kun je ook energie besparen door bewuster om te gaan met je energieverbruik in je woning. Het onnodig verspillen van energie kan hiermee drastisch verlaagd worden en dit kan je op jaarbasis ook enkele honderden euro’s schelen. De verwarming ’s avonds lager zetten, korter douche en bijvoorbeeld de televisie uitzetten als er niemand kijkt zijn hier enkele voorbeelden van. De bewustwording dat het milieu verslechtert door onnodig energieverbruik van de mens dringt nog steeds niet bij iedereen door helaas. Hopelijk heeft deze blog je enkele nieuwe inzichten geboden.

Weten hoe je als student het beste geld kunt besparen? We vertellen je alle geheimen!

Lees ook onze andere artikelen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Groeien met Dirix Elsloo

Groeien met Dirix Elsloo: Een Diepe Duik in de Wereld van Tuinbouw

een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.