Zo fris jij je huis op voor de verkoop

Je huis verkopen is niet zo makkelijk. Er komen veel dingen bij om de hoek kijken. Zo ook de bezichtigingen van je huis. Een goed bezichtiging is natuurlijk extreem belangrijk voor het verkopen van je huis. Maar hoe maak je het huis klaar voor zo een bezichtiging? In dit artikel geven we je de beste tips om je huis simpel en kosteloos gereed te maken voor een succesvolle bezichtiging.

Laat je meubels gewoon staan 

Het was vroeger heel normaal om je huis leeg te halen voor de verkoop. Maar tijdens een bezichtiging is het veel beter om juist wel meubels in je huis te hebben staan. Mensen zijn namelijk opzoek naar een bepaald gevoel waarbij ze zichzelf wel zien wonen in jouw huis. Dit gevoel is heel lastig op te wekken als het de woning leeg en kil is. Hiernaast lijken lege kamers vaak kleiner en is het moeilijk in te schatten welke meubels erin passen. Ook komt achterstallig onderhoud veel meer naar voren in een leeg huis.

Maar je kan ook weer niet alles in je huis laten staan. Je moet slim gaan kijken wat wel en niet voor een goed beeld zorgt. Haal bijvoorbeeld kleinere meubels die in de weg staan uit je huis. Laat de grotere meubels staan, en zet die zo neer dat je huis het meeste licht krijgt en zo ruim mogelijk lijkt. Uiteraard is het opschuren van het parket ook een goede investering voor de oplevering van het huis.

Zorg voor een neutraal en onpersoonlijk huis

Dit klinkt misschien heel suf en saai. En dat is het eigenlijk ook, maar het zorgt er wel voor dat iedereen zich thuis kan voelen in je huis. Het doel van een bezichtiging is om het huis als het thuis voor de bezichtigers te laten voelen. Dit is niet het geval wanneer er overal foto´s van andere mensen aan de muur hangen. Daarnaast helpen spullen die te maken hebben met hobby´s, verzamelingen en andere posters of afbeeldingen aan de muur niet mee met de verkoop van je huis. Haal deze daarom weg. Niet alleen voelen de bezichtigers daardoor meer thuis, het zorgt ook voor veel meer ruimte in je huis.

Goed opruimen en schoonmaken

Het is geen verrassing dat je jouw huis goed moet opruimen en schoonmaken voordat je een bezichtiging krijt. Maar desondanks hebben veel mensen moeite met het huis echt goed opruimen en schoonmaken. Dit komt omdat veel mensen hun eigen rommel niet meer zien, of dingen gewoon niet aanzien als rommel. Daarom noemen we nu een aantal dingen die jij niet aanziet als rommel, maar jou bezichtigers wel. Dit zijn magneten op de koelkast, Alle verzorgingsproducten in de badkamer, apparatuur en kookgerei op en rond het aanrecht en pennenbakjes op het dressoir. Let dus op dit soort spullen bij het klaarmaken van je huis voor een bezichtiging.

Nadat je alles hebt opgeruimd, kan je beginnen met de grondige schoonmaak van je huis. Hierbij is het ook makkelijk om dingen te vergeten. Maak daarom vooraf een lijst met alles wat je schoon wilt hebben voor de bezichtiging. Hierdoor kan je het schoonmaken van tevoren goed inplannen en vergeet je niks. Tip: maak de ramen goed schoon, dit zorgt voor extra licht in huis.

Met deze 3 kosteloze en simpele stappen kom je al een heel eind wat betreft het huis klaarmaken voor een bezichtiging.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.