Verhuisstress verlagen

Verminder Verhuisstress met deze Handige Tips en Tricks

Het is geen echte verrassing dat verhuizen gepaard gaat met een zekere mate van stress en zorgen. We zijn tenslotte gewoontedieren en niets kan iemand zo uit de routine halen als een verhuizing. Er zijn echter manieren om uw stressniveau tijdens het verhuizen te minimaliseren. Hier zijn 7 tips die nuttig kunnen zijn:

1) Blijf georganiseerd

Niet weten waar bepaalde bezittingen zijn, wanneer bepaalde vrienden komen helpen, of hoe je bepaalde spullen gaat vervoeren? Deze, en talloze andere, onzekerheden kunnen je stress vergroten. Om te voorkomen dat deze stressfactoren zich opstapelen, moet je aan het begin van het verhuisproces een plan opstellen en je best doen om je eraan te houden. Maak een gedetailleerde lijst met taken die voor, tijdens en na de verhuizing moeten worden voltooid. Stel deadlines voor jezelf en houd je eraan. Label bovendien de dozen terwijl je inpakt; dit maakt het gemakkelijker om items te vinden wanneer het tijd is om uit te pakken. Raadpleeg een professioneel verhuisbedrijf als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een tijdlijn.

2) Gun jezelf voldoende tijd om dingen voor elkaar te krijgen

Het komt vaak voor dat we denken dat een willekeurige taak maar een bepaalde tijd duurt. Maar zodra het tijd is om de taak te voltooien, lopen we tegen een hoop onverwachte problemen aan. Aangezien dat kan gebeuren met ongeveer elke verhuis gerelateerde taak, moet je jezelf wat speelruimte geven tussen elke belangrijke activiteit. Op die manier hoef je niet de dag voor de verhuizing wanhopig rond te rennen om meerdere dingen tegelijk gedaan te krijgen. Als je weinig tijd hebt, bel dan een professionele verhuizer om te bespreken hoe zij jou kunnen helpen bij het inpakken van je spullen.

3) Zorg goed voor jezelf

Enige verhuisstress is onvermijdelijk. Met dat in gedachten, maak jezelf niet gek tijdens het verhuizen. Als je ergens gefrustreerd over raakt, neem dan een pauze. Doe iets leuks om je gedachten tijdelijk even af te leiden. Een beetje ontspanning kan je helpen om de volgende dag productiever te zijn.

4) Wees flexibel

Het is een feit dat niet alles 100% op de manier gaat zoals wij dat willen. Het hebben van een realistische, flexibele houding kan een grote hulp blijken te zijn bij het verminderen van stress. Bovendien kan het hebben van een flexibel schema je een ingebouwd “back-up plan” bieden voor het geval er iets misgaat.

5) Wees bereid om vaarwel te zeggen

Veel mensen die verhuizen ontdekken dat ze veel meer bezittingen hebben dan ze zich realiseerden, en meer spullen betekent meer dozen om te verhuizen. Niet alle bezittingen zijn echter bijzonder nuttig of waardevol. Afscheid nemen van sommige van je spullen door bepaalde bezittingen te verkopen of weg te geven, is vaak een stressvermindering op zich. Een goede vuistregel om te leven is: als je het een jaar niet hebt gebruikt, hoef je het niet te houden. Je hebt tenslotte geen extra dozen nodig om te sjouwen.

6) Schakel professionele verhuishulp in

Soms hebben we gewoon een handje van iemand anders nodig. Je kan op de verhuisdag altijd je vrienden en familieleden om hulp vragen; Velen hebben echter ontdekt dat de beste manier om stress te verminderen is om de hulp in te schakelen van een professioneel verhuisbedrijf. Ervaren professionele verhuizers gaan zorgvuldig om met jouw bezittingen en kunnen je helpen het laad- en losproces te stroomlijnen.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.