Tips voor wonen

Tips om de veiligheid van je woning te verbeteren

Helaas vinden er jaarlijks in Nederland nog steeds enorm veel inbraken plaats. Het is daarom zeer belangrijk dat je jouw woning goed beveiligd tegen inbrekers om hun kansen bij jouw woning te verkleinen. Zo kunnen Slotenmakers in Zoetermeer overigens helpen met het installeren van nieuwe sloten en het vervangen van oude sluitmechanismen. In deze blog lees je enkele makkelijk toepasbare tips.

Kies de juiste sloten voor bescherming

Inbrekers worden steeds slimmer en zijn er ook niet vies van om zwaar geweld in te zetten om binnen te komen. Is je deur niet goed beschermt dan trappen ze hem zo door. Ramen slaan ze door of gooien ze kapot met grote stenen. Binnen mum van tijd (een paar minuten) zijn de daders weer weg met een grote hoeveelheid aan spullen. Als je de deuren en ramen beter vergrendelt met behulp van de juiste sloten kun je het inbrekers veel moeilijker maken. Op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-noordwijk/ kan je meer lezen over dergelijk hang- en sluitwerk waarmee je jouw woning kunt beschermen.

Raamisolatie

Een andere manier om ervoor te zorgen dat inbrekers niet gemakkelijk via de ramen naar binnen kunnen komen is om te kiezen voor raamisolatie. Met HR++ glas of triple glas heb je dikke en stevige ramen. Daarnaast verhoogt elke vorm van isolatie je woningwaarde en draagt het bij aan een beter energielabel. Een bijkomend voordeel is dat je subsidie kunt krijgen over het aanleggen van isolatie. Combineer je twee isolatiemaatregelen dan kun je een korting krijgen van 20%. Isolatie is goed voor de duurzaamheid van je woning en bespaart je maandelijks enorm veel kosten op je energierekening.

Een alarmsysteem of een nachtlamp

Inbrekers willen het liefst zo min mogelijk risico nemen en proberen de risico’s te vermijden. Een zichtbaar alarmsysteem kan inbrekers afschrikken. Bij camera’s hoeft dit niet geval te zijn, omdat de inbrekers meestal toch helemaal in het zwart gekleed zijn met een bivakmuts op (onherkenbaar). Een nachtlamp kan wel helpen, omdat inbrekers dan zichtbaarder zijn en mochten mensen hun zien kunnen ze ingrijpen of gelijk de politie bellen.

Neem geen risico en waarschuw de politie

Mocht je inbrekers op heterdaad betrappen wees dan voorzichtig en ga niet de confrontatie aan, want ze kunnen gevaarlijk zijn of wapens bij hebben. Je kunt beter direct de politie bellen en eventueel je buren waarschuwen.

Voorkom herhaling

Een inbraak kan een grote impact hebben op iemand, omdat je je veilig moet kunnen voelen in je eigen huis. Met de bovenstaande tips zou je een volgende inbraak kunnen voorkomen. Is er een keer ingebroken bij je, kijk dan goed hoe dit heeft kunnen gebeuren en probeer hiervoor een gepaste oplossing te vinden. Wees ook niet bang om hiervoor hulp te vragen aan betrouwbare buren.

Lees ook onze andere artikelen

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Essentiële overwegingen bij het kopen van een huis: Vermijd verborgen valkuilen

Essentiële overwegingen bij het kopen van een huis: Vermijd verborgen valkuilen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.