Kans op inbraak kleiner maken

Breng Inbraakrisico tot het Minimum: Onmisbare Tips voor Beveiliging

Helaas zien we nog steeds veel inbraakpogingen in Nederland. Het piekmoment is meestal de zomer en die cijfers waren dit jaar lager, maar dat komt doordat mensen vaker thuis waren door de Corona. Inbrekers zijn er nog steeds en kiezen nauwkeurig hun woningen uit. In deze blog lees je daarom enkele tips hoe je het inbrekers haast onmogelijk maakt om in te breken. Bezit je meerdere huizen die niet alleen goed beveiligd dienen te zijn, maar tevens goed onderhouden, dan kan je aan VvE beheer Almere deze taken uitbesteden. Dan sta je garant voor optimale inbraakbeveiliging en een veilige woonomgeving.

Koop goede deursloten

Inbrekers nemen gereedschap mee, gebruiken stenen of trappen de deur open om binnen te komen.
Oude sloten zijn kwetsbaar en makkelijk open te breken, daarom is het zeer belangrijk om goede sloten te kopen voor je deuren en ramen. Hiervoor kun je contact opnemen met een goede slotenmaker. De slotenmaker heeft veiligheidssloten die het inbrekers haast onmogelijk maken om binnen te komen.

Neem een automatische nachtlamp

Om inbrekers te waarschuwen zou je een alarmsysteem of camera’s kunnen nemen. Een alarmsysteem is echter duur en camera’s zijn niet altijd effectief. De inbrekers zijn namelijk vaak onherkenbaar op de camerabeelden door de donkere kleding en capuchon (of bivakmuts). Een automatische nachtlamp is goedkoper en werkt zeer effectief. De inbrekers willen namelijk niet opvallen en zullen eerder voor een andere woning kiezen. Inbrekers willen niet dat buren wakker worden en de politie inschakelen.

Werk samen met je buren

Een goede tip is om samen met je buren een buurtapp aan te maken. Deze app kun je voor meerdere doeleinden gebruiken, maar ook om te appen bij verdachte situaties. Het is daarnaast handig om hulp te vragen aan je buurman of buurvrouw als je een paar dagen weggaat of op vakantie gaat. Het valt inbrekers op als een woning onbewoond oogt. De buren kunnen af en toe een lampje aan- en uitzetten, de post opruimen etc.

Mocht je op vakantie gaan dan is het slim om social media te vermijden. Inbrekers houden deze informatie goed in de gaten en profiteren hiervan, daarom piekt het aantal inbrekers ook in de zomer, omdat dan de meeste mensen op vakantie zijn en weg zijn van huis.

Voorkom herhaling

Mocht je al een keer of net slachtoffer zijn geworden van een inbraak zorg dan dat het niet nogmaals gebeurd. Hiervoor kun je de bovenstaande tips gebruiken en zeker de goede sloten. Een slotenmaker kan daarnaast ook de schade van de inbraak herstellen. Met de veiligheidssloten verklein je de kans op inbraak aanzien, daarom zou je deze tip zeer serieus moeten overwegen! Je kunt een inbraak nooit uitsluiten, maar als je de tips in deze blog lees wordt de kans wel aanzienlijk kleiner.

Wil je deze zomer genieten van je tuin? Dan hebben wij de zomertrends voor je op een rijtje gezet!

Lees ook onze andere artikelen

Hoe richt je een woning in voor ouderen?

Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.