Tips Verlichting Thuis

Stralend Licht in je woonkamer in 3 Simpele Stappen

Je woning maak je pas echt af met mooi afgestemde verlichting. Verlichting is erg belangrijk in het huis. Het bepaald de sfeer, heeft een belangrijke functie en je kan er ook nog eens kosten op besparen. Het tilt de rest van het huis naar een hoger niveau. Hierdoor heb je ook keuzes te maken in de rest van de indeling van het huis. Zoals de kasten, een bijzettafel industrieel, een salontafel of de vloerkleden.

Voor veel mensen is verlichting die het makkelijkste onderdeel van het huis. Daarom hebben wij dit artikel voor jou opgesteld. In dit artikel leggen we je in 3 stappen uit hoe je de verlichting in je woning optimaal kan kiezen en toepassen.

Stap 1: Een lichtplan

Een lichtplan maken is de eerste stap en ook de belangrijkste. Dit plan geeft je een duidelijk overzicht en voorkomt dat je in een later stadium tegen problemen aan loopt. Bij het lichtplan kijk je eigenlijk hoe je de verlichting in je huis optimaal kan toepassen. Je kijkt waar de stopcontacten zitten en hoe je het interieur daar omheen gaat neerzetten. Hoe de verlichting en interieur samen passen bij de vloer en welke plinten bij parket passen onderzoek je eventueel. Je kiest daarna welke soort verlichting je nodig hebt en hoeveel je in totaal moet aanschaffen. Zo kan je voor jezelf ook ongeveer het budget berekenen.

Stap 2: Basis, functionele of sfeerverlichting

Stap 2 heeft betrekking op de soort verlichting. Basisverlichting verlicht de hele ruimte en zit meestal al aan het plafond. Functionele verlichting is voor de plekken die je extra licht wilt geven zoals de keuken. En sfeerverlichting kies je als laatst. Dit zijn de kleine lampjes die ‘s avonds je huis een fijne sfeer geven. Kies voor elke plek de juiste soort verlichting en kijk welke soort lampen er kunnen staan. Zorg ervoor dat de lampen ook bij de rest van het interieur passen.

Verder kan je de kamers aankleden met meer meubels en accessoires. Ook om je concentratie te behouden en een goede nachtrust te hebben kies je voor een airco unit.

Stap 3: Kies voor LED

De laatste stap heeft betrekking op het besparen van energie. Lampen vreten soms erg veel energie zonder dat je het door hebt. Kies daarom altijd voor LED-verlichting. Dit bespaart je uiteindelijke honderden euro’s en is ook nog eens beter voor het milieu. LED-verlichting is een kleine investering, het kost niet veel tijd en geld om toe te passen en je hebt er op lange termijn ook nog eens wat aan.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.