Hoe voorkom je een lekkage?

Een lekkage aan je huis is een van de vervelendste dingen die je kan hebben. Want je weet meestal niet zo goed waar het vandaan komt, en daarom is het soms ook niet makkelijk te verhelpen. Maar daarentegen is het wel redelijk makkelijk om een lekkage gewoon volledig te voorkomen. Dit is ook handig als je net bent verhuisd met hulp van Verhuizing Rotterdam en merkt dat er lekken in je nieuwe huis zitten. In dit artikel vertellen we je hoe je dat soort problemen voorkomen precies doet.

Het dak controleren

De meeste lekkages komen omdat er iets niet goed zit op het dak. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk dat je jaarlijks je dak controleert. Hierbij moet je op drie dingen letten. Ten eerste moet je kijken of er geen dakpannen los of scheef liggen. Wil je materiaal naar het dak tillen? Dan kan je een Verhuislift Den Haag goed gebruiken. Ten tweede moet je als je een dak met een kil hebt, kijken of de kilgoot nog netjes vast zit, en of hier geen schimmel op ontstaat. Ten derde moet je dakafwerkingen van lood, bijvoorbeeld rond een schoortsteen, controleren op kiertjes. Als alles goed zit is er niks aan de hand.

Bij een plat dak is het nog belangrijker dat je het dak goed controleert. Kijk dan vooral of er geen kiertjes in de naden van de dakbedekking zitten, kijk ook of er geen dakbedekking los zit, en of het water nog goed afgevoerd wordt.

Maak de dakgoot schoon

Als je dan toch op het dak bent kan je direct de dakgoot schoonmaken, dit moet namelijk ook minimaal eens per jaar gebeuren. Als er te veel taken, bladderen en voggelpoep zich ophoopd in de goot kunnen er verstoppingen komen in de regenpijp, waardoor lekkages ontstaan. Ook kan de dakgoot zelf scheuren of kapot gaan door verzuurde bladderen.

Onderhoud de bomen

Mede doordat de dakgoot niet verstopt moet raken met takken en bladeren is het belangrijk dat je bomen die boven je dak hangen goed onderhoud. Ook moet je er voor zorgen dat er geen grote takken op je dak vallen, anders kan je helemaal snel een lekkage krijgen.

Lekkages in waterleidingen

Lekkages in waterleidingen zijn zo naar omdat ze binnen in je huis schade aanrichten, en je soms niet goed weet waar de lekkage vandaan komt. Daarbij zijn lekkages in leidingen lastig te voorkomen. Wel kan je voorkomen dat ze veel schade aanrichten door bij het eerste vermoeden van een lekkage meteen ´s avonds voor het slapen de waterstand te checken. Als de waterstand dan ´s ochtends voordat je water hebt gebruikt omhoog is gegaan, zit er een lekkage in de leiding. Zodra je dit weet moet je de hoofdkraan dicht draaien. Het is dus ook belangrijk dat je weet waar die zit. Vervolgens schakel je zo snel mogelijk een loodgieter in.

Gebruik geen chemische ontstopper

Wat gebruik jij om je een verstopping in je doucheputje te voorkomen? als het chemische ontstoppers zijn stop hier dan mee. De chemicaliën die hier inzitten kunne langzaam schade aanbrengen bij oude riolering.

Zo! nu weet jij precies hoe je verstoppingen in je huis kan voorkomen.

Lees ook onze andere artikelen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Groeien met Dirix Elsloo

Groeien met Dirix Elsloo: Een Diepe Duik in de Wereld van Tuinbouw

een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.