Wil jij een brandschoon kantoor of bedrijfsruimte? Wij vertellen je in dit artikel hoe je dit het best kunt uitbesteden.

Grote schoonmaak in je bedrijfsruimte uitbesteden: daarom is het een goed idee

Eens in de zoveel tijd moet jouw bedrijfsruimte eraan geloven: een grote schoonmaak. Bij een bedrijfsruimte kun je dit eigenlijk het beste uitbesteden, bijvoorbeeld aan een professioneel schoonmaakbedrijf in Kaatsheuvel. Daarom is het uitbesteden van je grote schoonmaak een goed idee!

Wat kun je uitbesteden?

Je kunt aan een professional praktisch alles uitbesteden. Denk hierbij aan de standaard klussen die je zelf ook kunt, maar ook aan dieptereiniging van bijvoorbeeld bekleding van stoelen of banken, gevelreiniging, glazen wassen of zelfs het verwijderen van graffiti.

Wat kost het?

Wat de schoonmaak van jouw bedrijfspand kost, is natuurlijk afhankelijk van het pakket aan diensten waar je bij een professional voor kiest. Je kunt uitgaan van een prijs tussen de 20 en 30 euro per uur, waar je als ondernemer natuurlijk de BTW van kunt terugvorderen. Bij klussen als dieptereiniging betaal je vaak per meubelstuk en bij iets als gevelreiniging vaak per vierkante meter (reken op een tientje).

Zelf doen is eigenlijk geen optie

Tenzij je een klein en hecht team hebt, is het eigenlijk geen optie om zelf de grote schoonmaak van je bedrijfspand op je te nemen. Ten eerste is er in een druk bedrijf vaak geen tijd voor, maar om het buiten werkuren om te doen is, tenzij je je personeel betaald, vaak ook geen optie. Ga daarom op zoek naar een professioneel bedrijf dat voor een redelijke prijs alle diensten aanbiedt die jij nodig hebt.

Dieptereiniging

Dieptereiniging van keukens of meubels is eigenlijk iets wat je niet zelf kunt doen, hier worden vaak schoonmaakmiddelen en machines voor gebruikt die je zelf nou eenmaal niet hebt. Zeker als je een horecabedrijf hebt is het inhuren van een professional voor dieptereiniging van je keuken een heel goed idee.

Veiligheid

Niet alleen krijgt een professioneel bedrijf jouw bedrijfsruimte een stuk schoner, ze doen dat ook nog eens op een veilige manier. Zelf op vier hoog de ramen wassen is natuurlijk eigenlijk geen optie en ook gevelreiniging kun je in het kader van de veiligheid toch echt beter niet zelf doen. Voor een prettige en schone werksfeer kun je het best een grote schoonmaak uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Dat is in het kader van gemak, kwaliteit en veiligheid de beste optie.

Lees ook onze andere artikelen

Hoe richt je een woning in voor ouderen?

Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.