Hoe kan je tuinhuisjes inrichten?

Je hebt je tuinhuisje van de buitenkant al opgeknapt. Eindelijk! Net optijd voor de zomer. Je houten tuinhuis matcht perfect met de houten gevelbekleding van je huis. De tuin is ook al helemaal opgeknapt en je kan niet wachten om er wat zomerse avonden door te brengen. Het enige wat nog gedaan moet worden is het tuinhuisje een beetje opfleuren van binnen…

Warmte voor je huis

Voordat je je gaat focussen op het gezellig maken van je huis heb je natuurlijk ook warmte nodig in je tuinhuisje. I mean zonder warmte gaat het lastig gezellig worden in je tuinhuisje als iedereen bibbert van de kou. Als je van plan bent om erg vaak ook buiten de zomer om tijd te besteden in je tuinhuisje kan je wat meer investeren in je tuinhuisje. Dan kan je een verwarming plaatsen in je tuinhuisje. Als je iets makkelijkers en minder prijzig op korte termijn wilt kan je of een mobiele verwarming of een knusse vuurkorf kopen. Let natuurlijk wel op dat je kinderen zo ver mogelijk uit de buurt van de vuurkorf houdt in het tuinhuisje.

Verlichting voor je tuinhuisje

Okee je hebt nu warmte in je tuinhuisje maar je ziet nog vrij weinig eigenlijk. Het is tijd om iets aan verlichting te doen in je tuinhuis. Je kan sfeerlichtjes in je gewenste kleur ophangen in het tuinhuisje. De hoeveelheid licht kan je gemakkelijk variëren door er of meer sfeerlichtjes op te hangen of juist minder. Als allemaal sfeerlichtjes en kabels iets te rommelig naar jouw doen is kun je er ook voor kiezen om een algemene lamp aan het plafond op te hangen. Om wat meer sfeer te creëren kun je of een kleur veranderende lamp met dim opties ophangen, maar je kan ook gewoon voor een standaardlamp gaan.

Decoratie

Nu de noodzakelijke zaken geregeld zijn kan je beginnen met het decoreren van je tuinhuisje. Je kan wat kaarsjes in het decor verwerken om de sfeer wat romantischer en knusser te maken. Misschien wil je wel een aantal foto’s ophangen. Wat dacht je van een fotoslinger? Op deze manier verwerkt je foto’s in je decor op een speelse manier zonder het tuinhuisje al te huiselijk te maken. Misschien kan je je tuinhuis opfleuren met wat bloemen of plantjes. Op deze manier voeg je een aantal hintjes van kleur toe binnen het tuinhuisje. Misschien plaats je wel een vloerkleed of een wandkleed om de vloer en of wanden wat gezelliger te maken.

Tips

Als je van plan bent je tuinhuisje in te richten is kan je een aantal zaken afgaan. Zorg ervoor dat je tuinhuisje voorzien wordt van warmte en verlichting. Als deze zaken geregeld zijn kan je je tuinhuisje gaan decoreren om het tuinhuisje een sfeer te geven.

Weten hoe je jouw schuur in kunt richten? Ook hier kunnen we je alles over vertellen!

Lees ook onze andere artikelen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Groeien met Dirix Elsloo

Groeien met Dirix Elsloo: Een Diepe Duik in de Wereld van Tuinbouw

een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.