3 tips voor de ultieme vakantie in eigen huis en tuin!

De afgelopen maanden zijn we allemaal massaal naar dingen op zoek gegaan om het alledaagse leven in huis wat spannender te maken. Door de coronacrisis was het wekenlang niet of bijna niet mogelijk om het huis te verlaten. We werkten vanuit huis, zorgden voor de kinderen en gingen enkel naar buiten wanneer dat echt noodzakelijk was. Inmiddels mag er gelukkig steeds meer. Ook vakantie vieren is in sommige gevallen weer mogelijk. Toch besluiten veel Nederlanders dit jaar alsnog thuis te blijven. Vakantie vieren terwijl er overal strenge regels zijn heeft bij weinig mensen de voorkeur.

Maar wat doe je dan wel in de vakantieperiode? Je kunt toch niet wekenlang voor de televisie hangen? En social media checken ben je ook wel een keer beu. Gelukkig hoef je helemaal niet op reis om te kunnen ontspannen. Er zijn genoeg manieren om het ultieme vakantiegevoel in eigen huis te creëren. Wij geven 3 tips!

1. Plan de vakantie

Het lijkt misschien vreemd om de vakantie te plannen als je toch thuis blijft. Er verandert immers weinig, afgezien van het feit dat je even niet hoeft te werken. Toch is het wel slim om samen met het hele gezin een datum voor de vakantie te prikken. Zo weet iedereen wanneer de vakantiepret begint.

Bedenk vervolgens ook alvast wat jullie die week of weken gaan doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wat luxer te eten, zoals je ook zou doen wanneer je op vakantie zou gaan. Een keertje food near me butlon bestellen, uitgebreid ontbijten met afbakbroodjes en gebakken eieren, enzovoorts. Dankzij de huidige versoepelingen is het tevens ook weer mogelijk om enkele uitstapjes te maken. Dierentuinen en pretparken zijn weer open, je kunt weer naar het winkelcentrum en ook een bezoekje aan het strand is geen enkel probleem meer.

2. Maak de tuin vakantieproof

Hoewel we in Nederland voornamelijk erg wisselvallig weer gewend zijn, zijn we de afgelopen jaren ook maar al te vaak getrakteerd op prachtig zomers weer. Veel meteorologen voorspellen dat het deze zomer ook heel warm en droog zal worden. Vergelijkbaar met de zomer van 2018. Nu kunnen de vakantievierders in eigen land hier natuurlijk alleen maar van dromen. Om jezelf alvast voor te bereiden op een vakantieweek met (hopelijk) veel zomers weer, is het belangrijk dat je de tuin alvast de nodige liefde en aandacht geeft.

Maak het terras en de tuinmeubels schoon, haal onkruid weg en investeer in wat nieuwe bloemen en planten. Denk er tevens over na om – indien de ruimte aanwezig is – een groot opzetzwembad te plaatsen. Deze zwembaden worden doorgaans met pomp en filter geleverd, zodat hij de hele zomer kan blijven staan. Je kinderen zullen genieten! En jij hoeft je niet druk te maken om ze de hele dag te vermaken. Win-win!

3. Onderneem leuke familieactiviteiten

De vakantie staat vaak in het teken van helemaal niets doen. Lekker luieren en bovenal genieten van het gezin. Eindelijk weer eens even écht de tijd voor elkaar. ‘Wat eten we vandaag gezond’, die uitspraak zal je deze week niet meer horen. Deze week draait alles om genieten en enkel salades en groentes worden dan ook niet geserveerd.

Probeer ondertussen ook zoveel mogelijk familieactiviteiten te ondernemen. Hier hoef je niet eens de deur voor uit. Doe leuke bordspelletjes of bouw hutten met de allerkleinsten. Ieder moment van aandacht is er één.

En zeg nou zelf: die intieme momentjes met elkaar, dat is toch hetgeen waar de kinderen later aan terugdenken? “Weet je nog mam en pap, die vakantie waarbij we allemaal zoveel mogelijk thuis moesten blijven? En waar we iedere avond food delivery Amsterdam lieten komen en spelletjes deden? Dat was pas echt leuk!”

Weten wanneer je jouw tuin moet bemesten of snoeien? Of wil je weten wat de kosten zijn van een tuin aanleggen? We vertellen je er graag alles over!

Lees ook onze andere artikelen

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Essentiële overwegingen bij het kopen van een huis: Vermijd verborgen valkuilen

Essentiële overwegingen bij het kopen van een huis: Vermijd verborgen valkuilen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.