Boxspring

Maximaliseer de levensduur van uw boxspring met deze simpele tips!

Een boxspring is een grote, maar een goede uitgaven voor uw woning. Maar u wilt natuurlijk niet dat u na enkele jaren opnieuw een bed moet kopen, omdat uw nieuwe bed snel is versleten. Daarom is het belangrijk om een bed te kopen van goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat u eenmalig deze uitgaven hoeft te doen en niet na enkele jaren opnieuw een bed moet aanschaffen voor uw huis. Maar er zijn ook manieren om de levensduur van een boxspring te verhogen.

Wat is de levensduur van een boxspring?

Over het algemeen is de levensduur van een boxspring tussen de 20 en 25 jaar, dit gaat lang mee in een gemiddeld huishouden. Er wordt hier enkel gesproken over de box zelf en het hoofdbord. Het is aan te raden om na vijf jaar kritisch naar uw bed te kijken. Controleer dan of de poten geen slijtage hebben, de vering nog goed werkt en het frame nog stabiel is.

Het matras en de topper zijn wel eerder aan vervanging toe. Dit komt omdat hier het meeste gewicht op komt, waardoor het kan gaan vervormen. Ook het zweet wat de mens in de nacht verliest, heeft invloed op het matras. Het is daarom aan te raden om tussen de 5 en tien jaar een matras te vervangen. Zo geniet u van goede nachtrust in uw woning.

Onderhoud van een boxspring

U kunt er zelf voor zorgen dat uw boxspring lange tijd mee gaat. Dit kan gedaan worden door regelmatig onderhoud aan uw bed te plegen. Bij het onderhoud aan een boxspring moet u voornamelijk denken aan het stofvrij houden van het bed. Dit kan het beste gedaan worden door eens in de week de bekleding te stofzuigen. Doe dit op een laag vermogen en gebruik geen opzetstuk. Dit voorkomt dat de bekleding losser wordt of dat er gaten in komen. Wanneer de stof erg vervuild is, kan dit verwijderd worden met behulp van een stomer of door een gespecialiseerd bedrijf.

Als u een elektrische boxspring in huis heeft, moet u er goed opletten dat u het hoofd- en voeteneind allen versteld wanneer u hier niet op ligt of zit. Dit voorkomt overbelasting van de scharnieren en motor.

Onderhoud matrassen en boxspring toppers

Tijdens de nacht kan de mens een kwart liter aan vocht verliezen. Het vocht trekt dan in uw topper en vervolgens in het matras van de boxspring. Het is dus voor uw eigen hygiëne en voor het behoud van het matras dat u het matras goed onderhoud.

Door het matras overdag goed te laten luchten, kan het meeste vocht al uit de topper en het matras verdwijnen. Dit kunt u eenvoudig doen door uw dekbed overdag om te slaan of van het bed te halen. Ook door een molton en een matrasbeschermer over het matras te doen, voorkomt u dat het meeste vocht in het matras trekt. Door een aantal keer in het jaar het matras en de topper van uw boxspring te draaien, voorkomt u dat het matras ligplekken krijgt. Hierdoor blijft de kwaliteit langer goed en heeft u een prachtige slaapkamer in uw woning.

Slaapkamer verder afmaken

Naast een prachtige boxspring of degelijk bed draagt de aankleding tevens bij. Een parketvloer met Plinten parket. past goed in een stijlvolle slaapkamer. De wanden kunnen opnieuw geschilderd worden en het plafond eventueel uitgerust met passende verlichting.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.