Dit moet je doen als je niet kan slapen

We weten allemaal het belang van een goede nachtrust, maar soms kan je gewoon niet in slaap vallen. Je wilt graag slapen, omdat er morgen iets belangrijks op de planning staat, maar daardoor blijf je maar piekeren en draai en kom je nooit tot rust. Heb je wat meer ruimte nodig in bed? Dan ga je voor de boxspring 210. Heel vervelend en daarom heb ik besloten om deze blog te schrijven met tips hoe ik deze situatie zou aanpakken.

Ga rustige muziek luisteren

Wil je slapen dan is het sowieso belangrijk dat je licht vermijd, dus zorg ervoor dat de kamer helemaal donker is. Muziek of geluid is niet handig en zeker niet kijken op je telefoon, want dat blauwe licht verstoort je biologische klok. Toch kan rustige muziek luisteren wel werken, omdat je daar moe en rustig van wordt. Een kwartiertje naar klassieke muziek luisteren kan goed werken.

Ga mediteren of doe ontspanningsoefeningen 

Als je niet kunt slapen moet je proberen om te stoppen met nadenken, maar dit is natuurlijk makkelijk gezegd dan gedaan. Wat je kan doen zijn ontspanningsoefeningen of meditatieoefeningen. Doe je ogen dicht en denk aan een rustige plaats waar jij alleen bent, denk nergens anders aan. Hersenloze oefeningen zoals schaapjes tellen kan ook helpen, want daar wordt je moe van, het is saai en nutteloos.

Ga even uit bed en kom later terug

Soms helpt het ook om even je bed uit te komen als je echt niet kunt slapen. Een toiletbezoek of gewoon een stukje lopen, probeer alleen op te passen met teveel licht. Een andere optie is om een korte warme douche te nemen, het is daarna heerlijk om in bed te duiken. Voor een grotere uitvoering van de bedden is er de boxspring 210.

Zorg voor goede slaapomstandigheden

Ik heb je verteld wat je kan doen als je moeilijk kunt slapen, maar je moet ook zorgen voor goede slaapomstandigheden. Is de kamer donker genoeg? Heb je geen last van geluid of muziek? En geeft je bed voldoende ondersteuning? Een boxspring is een goede aanrader voor iedereen die moeilijk kan slapen, want ik heb er zelf één gekocht en het is echt genieten. Waar ik eerst altijd lastig in slaap viel, slaap ik nu als roosje. Misschien is dit voor jou ook een goede oplossing, anders hoop ik dan één van de bovenstaande methodes gaat werken.

Lees ook onze andere artikelen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Groeien met Dirix Elsloo

Groeien met Dirix Elsloo: Een Diepe Duik in de Wereld van Tuinbouw

een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.