De beste manieren om je slaapkamer gezelliger te maken

Naast dat een slaapkamer praktisch moet zijn is het ook erg belangrijk dat je hier tot rust kunt komen en dat het een gezellige ruimte is. In deze kamer spendeer je erg veel van je tijd en begin en eindig je elke dag dus vandaar dat dit erg belangrijk is.

Om je kamer gezelliger te maken hoef je helemaal niet veel geld neer te leggen en ook hoeft dit niet veel van je tijd te kosten. Het enige wat je moet weten is waar en hoe je het beste kunt beginnen. Omdat we je graag een handje willen helpen hebben wij voor jou de belangrijkste en leukste slaapkamer inspiratie tips uitgelegd.

Leuke verlichting

Een van de makkelijkste manieren om je slaapkamer gezelliger te maken is door gebruik te maken van verschillende lichtbronnen. Met leuke lichtsnoeren en wandlampen komt je kamer er al snel erg fijn en gezellig uit te zien. Dit effect van binnenverlichting wordt versterkt wanneer het buiten koud en grauw is zoals in de wintermaanden. Schakel dus de grote felle lamp in je kamer uit en vervang deze voor verschillende kleine lichtbronnen.

Ook zou je op enkele lichtpunten een dimschakelaar kunnen plaatsen zodat je die lamp voor zowel een praktische als decoratieve functie kunt gebruiken. Ook het gebruik van een lampje naast je bed is erg handig en fijn zodat je ‘s avonds nog wat kunt lezen zonder dat je een felle grote lamp aan hoeft te laten staan.

Een warm vloerkleed

Het gebruik van een warm vloerkleed in je slaapkamer zorgt er natuurlijk voor dat je geen koude voeten krijgt. Verder zorgt dit leuke kleed ervoor dat jouw kamer een gezellige en knusse uitstraling krijgt. Een leuk voorbeeld van een warm vloerkleed is een zachte schapenvacht. Deze kleden heb je in verschillende groottes en kleuren zoals zwart, wit en grijs. Stem het soort kleed goed af met de rest van je inrichting zodat alles goed bij elkaar blijft passen.

Het is verder af te raden om voor goedkope schapenvachten te gaan aangezien deze sneller verslijten en minder lang mee gaan. Door wat extra in je schapenvacht te investeren zul je er op de lange termijnen meer plezier van kunnen ervaren.

Je bed als eyecatcher

Een andere manier om je slaapkamer wat gezelliger te maken is door het belangrijkste meubelstuk in deze ruimte, het bed, extra op te laten vallen. Je hoeft niet bang te zijn dat je bed teveel ruimte in beslag neemt. Een grote boxspring ziet er juist erg fijn en gezellig uit. Naast de grootte van het bed kun je dit meubelstuk ook op een andere manier wat laten opvallen. Leg er bijvoorbeeld wat leuke kussentjes op of ga voor een mooi kleed dat je op het voeteneinde neerlegt. Ook kun je aan het hoofdeinde van je bed een headboard plaatsen. Deze kun je zelf maken of kopen. Door dit extra item komt je bed er een stuk opvallender en mooier uit te zien. Daarnaast is dit ook erg praktisch aangezien je er je hoofd tegenaan kunt laten rusten zonder dat je daardoor last krijgt van je nek.

Wanneer je bovenstaande tips toepast zul je je kamer gegarandeerd gezelliger en knusser kunnen maken. Zo kom je elke avond opnieuw helemaal tot rust in deze fijne sferen en zul je kunnen slapen als een roosje.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.