Alles over dekbedden voor op boxsprings

Het kiezen van een nieuw bed voor uw huis is een belangrijke keuze. Tegenwoordig zijn boxsprings vaak de bedden waar mensen voor kiezen. Wanneer u het juist bed gevonden heeft, hoort hier natuurlijk ook een goed dekbed bij. Een goed dekbed samen met een boxspring, zorgt voor een optimaal slaapcomfort in uw woning. Maar het kiezen van een dekbed kan ook nog lastig zijn en wanneer u de juiste heeft gevonden, moet u dit goed onderhouden. Wij vertellen u alles over de beste dekbedden en het onderhoud daarvan.

De soorten dekbedden voor op een boxspring

Er zijn vele soorten dekbedden verkrijgbaar, zo vindt u er altijd een die u kunt gebruiken in uw huis. Het verschil zit voornamelijk in de vulling. De vulling van het dekbed kan invloed hebben op uw slaap. Het is daarom belangrijk om een vulling te vinden die het beste bij u past. De meest gebruikte vullingen worden kort besproken.

Wollen dekbedden

Wanneer u veel transpireert in de nacht, kan een wollen dekbed uitkomst bieden. Dit materiaal heeft namelijk een goede vocht en temperatuurregulatie. Daarnaast is wol een duurzame stof die lang meegaat en wordt op een diervriendelijke manier geproduceerd. Doordat het een dierlijk product is, is er weinig belasting op het milieu bij het produceren van deze dekbedden.

Synthetische dekbedden

Het grote voordeel aan deze soort is dat zij gemakkelijk gewassen kunnen worden. de vulling blijft na het wassen ook van goede kwaliteit. Daarnaast zijn synthetische dekbedden vaak relatief goedkoop. Ook blijft het materiaal in goede staat en hoeft het weinig opgeklopt te worden. Deze soort is wel minder geschikt voor mensen die veel transpireren in de nacht.

Katoenen dekbedden

Een katoenen dekbed is erg luchtig en hierdoor is katoen voor alle seizoenen geschikt. Wanneer u allergisch bent voor huisstofmijt, is een dekbed van katoen ook geschikt. Doordat dit materiaal fris en koel blijft, heeft de mijt niet snel de behoefte om zich hierin te nestelen. Hierdoor heeft u het niet snel warm en kunt u optimaal genieten van het slapen op een boxspring.

Onderhoud van dekbedden voor op een boxspring

Wanneer u het juiste dekbed heeft gevonden voor op uw boxspring in huis, is het zaak om het dekbed goed te onderhouden. Dit kan gedaan worden door zowel uw slaapkamer als het dekbed goed te luchten. Hierdoor kan het vocht gemakkelijker eruit verdwijnen.

Verder heeft elke soort dekbed een aparte behandeling nodig. Zo zijn dekbedden van wol of dons minder geschikt om te wassen. Dit gaat namelijk ten kosten van de kwaliteit en zij drogen slecht. De dekbedden stomen is in dit geval een betere oplossing.

Daarnaast is het aan te raden om uw dekbed regelmatig op te schudden. Dit zorgt ervoor dat de vulling zich beter door het dekbed heen verspreid en duurt het langer voordat u weer een investering moet doen in de inrichting van uw woning.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.