Tips Gezellig Maken Woonkamer

Tips voor het gezelliger maken van je woonkamer

Je kunt je woonkamer inrichten zoals alle woonbladen het aanraden, met alle nieuwste accessoires en volgens de laatste trends. Maar, wordt je woonkamer hier wel gezellig door? Uiteindelijk is het het belangrijkste dat je woonkamer ook echt een plek is waar je tot rust kunt komen en waar je je thuis voelt. Met deze tips zul jij je woonkamer om kunnen toveren tot de gezelligste en meest sfeervolle ruimte in huis. Werk alle randen af met plintenkit, verf de muren in de kleuren van je stijl en plaats meubels die de woonruimte tot leven laten komen.

Laat de natuur binnen

Het is tegenwoordig een trend waar we veel over horen: het gebruik van planten als woondecoratie. Wij snappen dit wel want planten zien er ontzettend gezellig en rustgevend uit. Door hier een persoonlijke draai aan te geven maak je het nog gezelliger! Ga bijvoorbeeld voor een grote opvallende plant met veel groen of voor wat kleinere plantjes met mooie strepen. Ook een mooie volle bos bloemen op het midden van de eettafel staat heel erg leuk en fleurt een ruimte meteen op. Bedenk wat leuke planten combinaties en zet je woonkamer er vol mee. Planten kun je nooit genoeg hebben.

Leuke sfeerverlichting

Ook door verlichting in je woonkamer kun je deze ruimte al een stuk gezelliger maken. Koop bijvoorbeeld een mooi snoer vol kleine lampjes die je aan de muren kunt hangen of ga voor een grote plafondlamp met een dimschakelaar zodat je er romantisch onder kunt dineren. Ga verder voor wat meet decoratieve lampen voor bij de bank of je grote stoel zodat je hier heerlijk kunt ontspannen of een fijn boek kunt lezen. De kleur van je lampen kun je helemaal zelf bepalen waardoor je het kunt laten matchen met de rest van je interieur.

Ga voor een mooi kleedje

Een groot kleed op de vloer ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het houdt ook nog eens ontzettend veel warmte vast. Zo hoef jij nooit meer bang te zijn dat je koude voeten krijgt want dat heerlijke zachte tapijt geeft alleen maar warmte af. Ook geeft een leuk kleed een knus gevoel. Je hebt kleden in alle verschillende maten en met allerlei verschillende kleuren en vormen kopen. Als de basiskleur van je woonkamer vooral licht is dan is het een goed idee om een kleed in een donkere kleur te kiezen zodat er een mooi contrast ontstaat. Dit zal er gegarandeerd heel leuk uitzien.

Persoonlijke accessoires

Een woonkamer is pas echt compleet als je er wat leuke persoonlijke elementen aan toevoegt. Plaats daarom wat leuke foto’s in lijstjes of zet wat mooie accessoires met een leuke herinnering op een kastje. Zo zijn een toepasselijke wandkasten een leuk idee om de muren te voorzien voor decoratie. Als de kasten open zijn kan je er beeldjes, boeken of plantjes in zetten. Ook kun je de knutselwerkjes van de kinderen aan een kastdeur plakken zodat je hier elke dag naar kunt kijken. Persoonlijker kun je een ruimte niet maken.

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om je woonkamer gezelliger en knusser te maken. De aanpassingen die je kunt doen zijn erg gemakkelijk en zullen al een wereld van verschil maken. Kom je er toch niet helemaal uit? Bekijk dan eens deze andere handige tips of neem contact met ons op.

Lees ook onze andere artikelen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Groeien met Dirix Elsloo

Groeien met Dirix Elsloo: Een Diepe Duik in de Wereld van Tuinbouw

een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.