een ontspannen huis creëren; dat is iets wat iedereen wilt. Haal de natuur in huis en creëer een gezellige hoek. Zo doe je dat!

Een ontspannen huis creëren: hoe doe je dat?

Wie wilt er nu geen huis waar je lekker kunt relaxen en genieten? Zo’n huis krijg je helaas niet zomaar. Je moet er wat dingen voor doen. Neem nou de achterwand in je keuken, of comfortabele meubels en goede verlichting. Dit zijn vaak dingen waar mensen niet zo snel aan denken, maar ze kunnen je woonruimte echt anders maken. Wil je ook een nieuwe wind door je woning blazen? Wij hebben een aantal ideeën van https://www.shopx.nl/ verzameld.

Natuur en planten

Een toffe manier om je huis gezellig en fris te maken: haal gewoon de natuur naar binnen! Groene planten veranderen je huis in een oogopslag. Waarom? Ze brengen namelijk leven en energie in huis. Ga bij voorkeur voor planten die goed passen bij het licht in jouw huis en probeer verschillende soorten potten uit. Welke planten moet je dan kiezen? Je kunt kiezen voor verschillende soorten Ficus, vetplanten zoals Echeveria, Aloë vera en Crassula, een drakenbloedboom, de bekende bananenplant en meer. Baseer je plantenkeuze zeker niet alleen op de makkelijk te vervoeren plantjes. Planten zijn niet alleen mooi, ze maken de lucht in huis ook beter. Je huis wordt er dus niet alleen een stuk mooier van, maar ook gezonder. Als je goed voor je planten zorgt, zorgen zij ook goed voor jou en je huis.

Licht

Licht is echt belangrijk om je huis licht en gezellig te maken. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht, dus geen dikke gordijnen en lichte kleuren op de muren. Je kunt natuurlijk ook wat spiegels in huis zetten, zodat het licht van buiten door de hele woning weerkaatst. Je kunt ook kiezen voor een dakkapel (kost wel geld, maar dan heb je ook wat) of voor wat leuke lampen. Dimbare lampen zijn bijvoorbeeld ideaal om een gezellige sfeer te maken wanneer je daar behoefte aan hebt. Goed licht maakt je kamer niet alleen helderder, maar het zorgt ook voor een betere stemming. Zo wordt je huis een plek waar je ook daadwerkelijk graag bent. Met licht spelen, zelfs in kleine ruimtes, kan veel verschil maken. En de schaduwen die je ermee creëert, kunnen ook super leuk zijn.

Gezellige hoekjes

Een huis voelt pas echt aan als een thuis als je er lekker kunt ontspannen. Maak dus leuke hoekjes waar je kunt chillen met een boek of een kop koffie, of gewoon even in alle rust zitten. Of wat denk je van een kleurtje aan de muur dat past bij je vloerkleed? Er zijn zoveel stijlen om uit te kiezen: modern, strak, gezellig en rustiek. Denk ook aan een gezellige leeshoek met zachte kussens en warme dekens, of een hoekje met een mooi kunstwerk en fijne leren vintage fauteuils. Denk ook eens aan een hoogpolig tapijt voor in het midden van de woonkamer of juist een laagpolig tapijt voor onder de eettafel. Het is helemaal jouw keuze. Met zulke persoonlijke plekjes geef je je huis een eigen sfeer en wordt het een plek waar je je echt op je gemak voelt. Zo creëer je een huis dat niet alleen mooi is, maar ook een plek van rust en positieve vibes. Wil jij dat ook? Haal dan vandaag nog de juiste planten en meubels in huis. Online is er genoeg te vinden!

Lees ook onze andere artikelen

Hoe richt je een woning in voor ouderen?

Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.