NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Hoe werkt het overstappen van energie in Nederland?

2 Minuten lezen
overstappen van energieleverancier vanuit de woonkamer

Wilt u overstappen van energieleverancier, of bent u benieuwd wat daarbij komt kijken? Het kost u slechts een paar minuten tot een half uurtje van uw tijd, terwijl het u aan de andere kant honderden euro’s per jaar op kan leveren. Wij vertellen u graag meer over wat er komt kijken bij het overstappen: hoe zorgt het voor lagere maandlasten, waarom is het slim om jaarlijks te switchen en wat is de Nederlandse overstapservice? 

Veel verschillende energievergelijkers


In Nederland zijn er veel verschillende energieleveranciers. Grote vergelijkers zijn Pricewise of Gaslicht. Maar ook vergelijkers zoals Energieaanbiedingvergelijken.nl bieden heel interessante deals. Er zit vaak veel verschil in tarieven per woonplaats. Bent u op zoek naar de goedkoopste energie in Amersfoort? Of juist in Utrecht? Via deze website vindt u snel een goedkope leverancier in uw eigen regio. 

Lagere maandlasten realiseren

Ga allereerst na waarom u wilt overstappen van energieleverancier. Wilt u graag minder betalen voor stroom en/of gas, bent u niet tevreden met de service, of heeft u elders wellicht een aantrekkelijke energie aanbieding gezien? Dit zijn stuk voor stuk goede redenen om over te stappen. Sinds 2004 hebben we in Nederland een vrije energiemarkt, wat betekent dat u over kunt stappen naar de energieleverancier die u wenst. U kunt overstappen van energie om de energierekening jaarlijks te drukken, of vanwege de interessante kortingen en cadeaus die een aantal van de energieleveranciers aanbieden. 

Is het slim om elk jaar te switchen van leverancier?

Wilt u overstappen van energie en doet u dit voor het eerst? Houd er dan rekening mee dat u voortaan ieder jaar een energievergelijking zult moeten maken. Veel energieleveranciers bieden u het eerste jaar een kortingstarief aan, waardoor een tweede jaar bij dezelfde leverancier een stuk duurder uit kan pakken. Het is daarom van belang om ieder jaar uw mogelijkheden te vergelijken en eventueel een nieuwe deal uit te onderhandelen bij uw huidige leverancier. Er gaat daarom ieder jaar wat tijd zitten in het overstappen van energie, maar dat levert u dan ook een aantrekkelijk bedrag aan besparing op.

Wat is de overstapservice?

Overstappen energie: maak gebruik van de handige overstapservice van de verschillende energieleveranciers. Zij nemen het papierwerk voor u uit handen. Wilt u zelf overstappen van energie en besparen op uw energieverbruik? Maak dan online een vergelijking door middel van een energievergelijker en bespaar tot maximaal een paar honderd euro!

Gerelateerde berichten
Energie

De voordelen van een inbouw pelletkachel

2 Minuten lezen
Je interieur kan wel iets nieuws gebruiken. Je wilt graag een iets knussere sfeer in je woonkamer. Dat strakke en moderne ben…
Energie

Verhoog de duurzaamheid van je woning met deze investeringen

2 Minuten lezen
Wist je dat er al meer dan 12.000 huishoudens in Nederland energieneutraal wonen? Duurzaam wil zeggen dat je bewust zuinig omgaat met…
Energie

Hoe kun je investeren in de productie van groene energie?

2 Minuten lezen
De markt voor duurzame energie biedt mooie kansen voor beleggers. In 2020 moet 20% van de totale energieconsumptie in Europa bestaan uit…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *