Tips Duurzamer Leven

Vijf simpele dingen die je kunt doen om duurzamer te leven

Duurzaam leven is een levensstijl waar je bewust voor moet kiezen! We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om het milieu te verbeteren en dit hoeft niet persé te betekenen dat we duizenden euro’s moeten uitgaan geven. In deze blog geef ik je vijf simpele dingen om duurzamer te gaan leven. Je kan er zelfs geld mee besparen!

Minder water verspillen

Toen ik jong was vond ik het heerlijk om uren onder een warme douche te staan. Ik had natuurlijk geen enkel idee van de kosten die hierbij kwamen kijken. Zo kun je enorm veel energie en water besparen door korter te douchen. Een goede tip is om hiervoor een wekkertje te gebruiken. Ik zet de wekker altijd op vijf minuten, dat is meer dan zat. Desnoods doe je twee minuten langer als je jouw haren wilt gaan wassen. In bad gaan is al helemaal zonde, want je verspilt liters aan water. Ik ga persoonlijk dus nooit in bad en hou het bij kort douchen.

De verwarming lager zetten

Zelf ben ik een enorme koukleum en heb ik dus ook een hekel aan kou in huis. Desondanks is het onnodig om de verwarming heel hoog te zetten. Twintig graden is prima en ’s avonds kun je hem op vijftien zetten. Hierbij bespaar je jaarlijks gezien al veel kosten. Heb je het echt koud binnen, kleed je dan gewoon wat warmer aan. Kies voor een warme trui, dikke sokken of een warme deken. Heb je veel geld om te investeren dan zou je serieus na kunnen gaan denken over isolatie werkzaamheden. Hierdoor wordt je woning zo comfortabel, omdat de warmte beter binnen zal blijven. Geen hoge verwarmingskosten meer dus.

Boodschappen doen met de fiets

Ik ken een hele hoop mensen die op vijf minuten van de supermarkt wonen en toch hun boodschappen met de auto gaan halen. Tuurlijk kun je dan gemakkelijk spullen inpakken en mee naar huis nemen, maar meestal gaat het puur om het gemak. Een boodschappentas op je fiets is ook ideaal voor boodschappen en je steunt het milieu enorm door niet steeds die auto te pakken. Bovendien is het goed om te bewegen en kom je dan makkelijker aan de 30 minuten die wordt aanbevolen om dagelijks te bewegen zonder te hoeven sporten. Een ander alternatief is om te rijden in een elektrische auto. Het hebben van een elektrische auto draagt bij aan een duurzame levensstijl. Doordat de elektrische opgeladen worden met groene energiebronnen, zoals zonne-energie verminder je je ecologische voetafdruk.

Ons afval scheiden

De meeste mensen scheiden hun afval al, maar het kan alsnog een stuk beter. Het kost weinig moeite en het is goed voor het milieu. De afval wordt gerecycled en kan zo opnieuw gebruikt worden. Afval wordt op deze manier dus een waardevolle grondstof!

Kies voor groene stroom

In deze blog heb ik je al vier simpele, maar effectieve manieren laten zien om duurzamer te gaan leven. Mijn laatste tip is om te kiezen voor groene stroom. Groene stroom wordt i.t.t. grijze stroom opgewekt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen, zoals zonne-energie uit de zon. Wil je het milieu echt gaan verbeteren dan zou ik gaan kiezen voor groene stroom.

Lees ook onze andere artikelen

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips voor het kiezen van een trapleuning

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Tips om je thuisomgeving te beschermen

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Innovatieve bouwtrends en de opkomst van kunststof in de moderne architectuur

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.