Geïnstalleerde zonnepanelen

Creëer zelf een nul-op-de-meter woning

Beveiligingsbedrijven als veiligheidsmeesters in Utrecht 

Duurzaamheid: het speelt een grote rol in de huidige samenleving. De extreme opwarming van de aarde zorgt voor klimaatveranderingen, wat op zijn beurt leidt tot een gevaar voor voedsel, woningen, gezondheid en de economie. Om dit te voorkomen stappen steeds meer mensen over op een duurzaam leven. Ook het verduurzamen van huizen is een belangrijke stap die steeds vaker ondernomen wordt. Zo worden de meeste nieuwbouwhuizen zo gebouwd dat ze nul-op-de-meter zijn, ofwel, dat ze evenveel of zelfs minder energie verbruiken als dat ze opwekken. Het enige probleem bij zonnepanelen is dat de stroom die opgewekt wordt niet direct geschikt is om in huis te gebruiken. Je kunt micro omvormers gebruiken om de energie om te zetten van gelijkstroom naar wisselstroom. Naast het gebruik van zonnepanelen zijn er andere factoren die meespelen om van jouw huis een nul-op-de-meter woning te maken. Benieuwd welke? Lees dan even verder.

Het gebruik van duurzame energiebronnen

Zoals net al genoemd is, speelt het gebruik van duurzame energiebronnen een grote rol in het maken van een nul-op-de-meter woning. Vind je de investering in zonnepanelen te hoog en wil je ervan verzekerd zijn dat eventuele problemen zo snel mogelijk verholpen worden? Dan is het een slimme keuze om zonnepanelen te huren bij Solease. Zo wordt alles voor je geregeld, van de aanleg tot eventuele reparaties tegen een vast, laag bedrag. Je kunt de zonnepanelen slim combineren met een hybride of elektrische warmtepomp. Dit is namelijk een duurzaam alternatief voor een cv-ketel: het haalt warmte uit de lucht, grond of water, waarmee het de woning kan verwarmen. Wanneer je volledig nul-op-de-meter wilt wonen zul je wel voor een elektrische warmtepomp moeten kiezen. Een hybride warmtepomp is namelijk aangesloten op de cv-ketel, waardoor je alsnog gas zult gebruiken gedurende de koudere dagen.

Zo houd je de warmte binnen

Wanneer je op een groene manier warmte opwekt, wil je het natuurlijk ook wel in huis houden. Daarom is het isoleren van het huis een stap die je niet over mag slaan, wanneer je nul-op-de-meter wilt wonen. Warmte stijgt en dus is het verstandig om met de isolatie van het dak te beginnen. Ook de vloer, met name die in een kelder of kruipruimte, verliest aardig wat warmte. Isoleer vloeren, kruipruimtes en kelders dus goed, voor zo min mogelijk warmteverlies. De laatste stap zijn de muren en de ramen. Ramen verliezen snel warmte en dus is het verstandig om dubbel- of zelfs driedubbelglas te gebruiken. Wanneer je de isolatie geregeld hebt, is het tijd om zo snel mogelijk zonnepanelen te huren, zodat jouw woning straks volledig zelfvoorzienend is. Schakel vandaag nog online advies in!

Lees ook onze andere artikelen

Hoe richt je een woning in voor ouderen?

Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.