Energieleveranciers Vergelijken

Alles over grijze energie

Als je van plan bent om over te stappen naar een andere energieleverancier kan je dat heel eenvoudig doen door zelf energie te vergelijken. Als je energie vergelijken gaat krijg je een keuze uit groene en grijze energie voor uw huis. Groene energie is energie dat wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen voor een duurzamere woning, maar wat is grijze energie? In dit artikel geven wij meer informatie over grijze energie

Wat is grijze energie?

Je hebt groene energie en grijze energie, beide zijn beschikbaar voor uw woning. Grijze energie is alleen opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie, gas en kolen. Doordat het uit aardolie, gas en kolen is opgewekt, is het niet duurzaam. Helaas kunnen we nog niet zonder grijze energie, omdat we daar op dit moment nog erg afhankelijk van zijn. Tot op de dag van nu wekt Nederland nog niet genoeg groene energie op voor iedereen. Daarnaast wordt er wel gewerkt aan duurzame oplossingen voor ieder huis, die een positief effect zullen hebben op de aarde en het milieu.

Grijze energie is niet duurzaam

Zoals eerder gezegd, wordt grijze energie opgewekt uit fossiele brandstoffen (aardolie, aardgas en kolen). Bij de verbranding van de fossiele brandstoffen komen schadelijke stoffen vrij, die de aarde en het milieu kunnen schaden. De schadelijke stoffen die vrijkomen, zoals CO2, zorgt voor een temperatuurstijging op de aarde. Het opwarmen van de aarde heeft een negatief effect op mens en milieu. Daarnaast is de voorraad van fossiele brandstoffen niet oneindig en dus is het erg belangrijk dat er wordt gekeken naar alternatieven. Gelukkig kunnen we wel zeggen dat we goed op weg zijn en dat we steeds duurzamer worden, ook met het gebruik van energie in een woning.

Overstappen: van grijze naar groene energie

Wil je er zeker van zijn dat jij energie gebruikt die een positief effect zal hebben op het milieu? Kies dan voor een energieleverancier die alleen groen energie levert. Je kan energie vergelijken op verschillende energievergelijker sites. In soortgelijke websites kan je heel eenvoudig je energie vergelijken tussen verschillende energie-aanbieders.

Meer weten over energie besparen? We vertellen je er graag meer over!

Lees ook onze andere artikelen

Rijnmond Funderingstechniek

De sleutel tot stabiele constructies met Rijnmond Funderingstechniek

Dekbedgekte

De ultieme gids voor het kiezen van het perfecte dekbed voor uw huis

Man met laptop

Effectieve bespaartips voor slimme besparingen op dagelijkse uitgaven

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.