NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

De voordelen van een inbouw pelletkachel

2 Minuten lezen
Houtpellet brandstof

Je interieur kan wel iets nieuws gebruiken. Je wilt graag een iets knussere sfeer in je woonkamer. Dat strakke en moderne ben je een beetje zat. Je wilt een inbouw pelletkachel opnemen binnen je interieur. Alleen weet je nog niet helemaal of je en losstaande pelletkachel cv wilt of een inbouw pelletkachel. Je niet naar een inbouw pelletkachel toe. Om je het laatste zetje te geven richting een inbouw pelletkachel heb ik hieronder een aantal voordelen van een inbouw pelletkachel opgesomd!

Plaatsing in je woning

Een inbouw pelletkachel kan je zowel in een bestaande haardopening plaatsten als op een nieuwe plek. Stel je had vroeger een open haard en hebt nog steeds de ruimte in je muur. Je had de ruimte verscholen achter een kast maar wilt nu iets in de richting van een pelletkachel in die ruimte hebben. Dat kan! Pelletkachels bestaan er in enorm veel verschillende vormen waardoor de kans erg groot is dat je een pelletkachel kan vinden met de door jou benodigde afmetingen. Naast het plaatsen van een pelletkachel in een bestaande opening kan je natuurlijk ook zelf een mooi plekje aan de wand uitkiezen waar je je pelletkachel wilt hebben. Een inbouw pelletkachel kan je dus eigenlijk overal kwijt aan de wand. Hierdoor zal hij niet extra ruimte in jouw huis innemen.

Hoeveel aandacht heeft een inbouw pelletkachel nodig?

Je hoeft een inbouw pelletkachel vergeleken met een losstaande pelletkachel minder aandacht en zorg te geven. Minder aandacht en zorg…Wat wordt hiermee bedoeld denk je nu. Kijk je moet natuurlijk je pelletkachel wel schoonhouden en er voorzichtig mee omgaan. Waar ik meer op duidt is het feit dat je minder vaak de voorraad houtpellets binnen in de pelletkachel hoeft bij te vullen. Dit omdat het reservoire binnen in een inbouw pelletkachel ruimer is dan die van een losstaande pelletkachel. Een inbouw pelletkachel kan dus langere periode zelfstandig branden zonder dat je het hoeft bij te vullen. 

Let op het interieur

Een inbouw pelletkachel kan heel makkelijk binnen het interieur opgenomen worden. Tijdens het zoeken naar een pelletkachel houdt je denk ik al rekening met het feit dat de pelletkachel wel moet kunnen passen binnen het interieur. Je houdt al rekening met de afmetingen, het model en de kleur van de pelletkachel. Doordat je een inbouw pelletkachel in je wand kan verwerken kan je hem makkelijk laten samenlopen met de rest van het interieur. Zo kan je je lege muur binnen het interieur omhoog tillen met een inbouw pelletkachel. Je kan het interieur een knusse uitstraling geven door een vuurtje in de vorm van een pelletkachel.

Wat zijn de voordelen?

Een inbouw pelletkachel heeft een paar voordelen. Zo kan je een inbouw pelletkachel gemakkelijk plaatsen binnen je interieur omdat er zoveel modellen en afmetingen van pelletkachels aanwezig zijn. Zo kan je bijna altijd een perfecte pelletkachel vinden die binnen jouw interieur past en niet te veel ruimte in neemt. Je kan de pelletkachel kwijt op een nieuwe plek in de muur, maar je kan ook het gat van een oude open haard opvullen met een inbouw pelletkachel. Tot slot heeft een inbouw pelletkachel een grotere voorraadruimte dan losstaande pelletkachels waardoor er meer houtpellets opgeslagen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de pelletkachel zelfstandig langer door kan branden en heeft hij minder aandacht nodig.

Gerelateerde berichten
Energie

Hoe werkt het overstappen van energie in Nederland?

2 Minuten lezen
Wilt u overstappen van energieleverancier, of bent u benieuwd wat daarbij komt kijken? Het kost u slechts een paar minuten tot een…
Energie

Verhoog de duurzaamheid van je woning met deze investeringen

2 Minuten lezen
Wist je dat er al meer dan 12.000 huishoudens in Nederland energieneutraal wonen? Duurzaam wil zeggen dat je bewust zuinig omgaat met…
Energie

Hoe kun je investeren in de productie van groene energie?

2 Minuten lezen
De markt voor duurzame energie biedt mooie kansen voor beleggers. In 2020 moet 20% van de totale energieconsumptie in Europa bestaan uit…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *