Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

Badkamer kitten: een speels doe-het-zelf avontuur!

Heb je ooit naar je badkamer gekeken en gedacht: “Die kitranden kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken!”? Dan ben je niet de enige! Het kitten van je badkamer is een belangrijke klus om te voorkomen dat er water door de naden loopt. En laten we eerlijk zijn, niemand wil lekkages in de badkamer! Maar waarom zou je een expert inhuren als je het zelf kunt doen en daardoor van vele voordelen kunt genieten? In dit blog leggen we je uit waarom een badkamer kitten een leuke klus is om te doen en daarnaast leggen we nog wat cruciale punten uit die belangrijk zijn om te weten voordat je begint aan de klus. Al zin in?

Waarom zelf kitten?

 1. Bespaar geld
  Een professional inhuren kan prijzig zijn. Door zelf te kitten, houd je wat extra geld in je portemonnee.
 2. Trots en voldoening
  Er gaat niets boven het gevoel van trots wanneer je je eigen badkamer hebt opgeknapt. Je hebt het helemaal zelf gedaan!
 3. Creativiteit
  Kitten is als het versieren van een taart. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en texturen. Ga je voor klassiek wit of durf je een gewaagde kleur te kiezen?

Cruciale punten bij badkamer kitten

 1. Voorbereiding
  Voordat je begint, zorg ervoor dat alle oude kit is verwijderd. Kies een kleur die past bij je tegels of ga voor transparante kit. Snijd de tube schuin aan en bepaal de grootte van de kitnaad.
 2. Afkitten
  Begin altijd met de kitnaden langs de vloer. Houd de spuit schuin en trek deze in een vloeiende beweging met je mee. Zo wordt de kitnaad goed waterdicht.
 3. Naden glad afstrijken
  Gebruik afwasmiddel om de kitnaad glad af te strijken. Spray de naad in en gebruik een kitplaatje met een schuine kant. Strijk met je vinger voor een perfect glad eindresultaat.
 4. Speel met kleuren!
  Wist je dat je niet alleen voor witte kit hoeft te gaan? Durf te experimenteren! Misschien past een zachte blauwe kit wel perfect bij je marmeren tegels. Of ga voor een levendige groene tint in je moderne badkamer. De keuze is aan jou!

Waar wacht je nog op? Pak je kitpistool en ga aan de slag. Jouw badkamer verdient die frisse look.

Lees ook onze andere artikelen

Hoe richt je een woning in voor ouderen?

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

De ultieme gids voor het organiseren van een onvergetelijke housewarming party

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Betaalbare verduurzamingen voor je woning

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.